Catalogus:
Newco Nieuws Verhoging minimale orderwaarde
Update minimale orderwaarde per 8 augustus 2022

Sinds 1 juni geldt voor uw orders een minimale waarde van €350. Dit bedrag is bepaald om transportkosten onder controle te kunnen houden en om het aantal pakketzendingen te minimaliseren. Helaas hebben wij vastgesteld, dat nog altijd veel bestellingen worden geplaatst beneden dit bedrag. Wanneer dit het geval is, zijn wij genoodzaakt € 15,- per zending door te berekenen aan u. Dat is nodig om de extra kosten rondom handling van pakketzendingen enigszins te kunnen dekken. Onder de huidige omstandigheden ondervindt de efficiency van ons magazijn te veel nadeel van de vele pakketzendingen.

Daarmee raken we een ander issue. Net zoals vele bedrijven kampen wij met een tekort aan vakkundige medewerkers. In de vakantieperiode hebben we hier extra veel last van.  Het wordt hierdoor elke dag een grotere uitdaging om alle bestellingen goed en op tijd de deur uit te krijgen. We zetten hiervoor inmiddels ook onze kantoormedewerkers in.U kunt ons helpen om ook deze uitdaging het hoofd te bieden: bestel vanaf nu nog maximaal één keer per week en voor ten minste €350 aan non-food. Vanaf 8 augustus kunnen wij bestellingen beneden dit bedrag niet meer in behandeling nemen. Ook zullen we nabestellingen niet langer in behandeling nemen, om verstoring van ons orderpick proces te voorkomen. Bestelt u regelmatig in kleinere hoeveelheden, overweeg dan om één keer per 2 of 4 weken te gaan bestellen.

Bovenstaande maatregelen zijn zeker niet prettig en eerlijk gezegd hadden we nooit gedacht ze te moeten nemen. Echter na het inzetten van onze kantoormedewerkers in de logistiek is de rek er inmiddels uit. We kunnen niet anders dan u te vragen om uw begrip en medewerking. Alvast dank hiervoor.


###

Verhoging minimale orderwaarde per 1 juni 2022

Regelmatig informeren wij u over prijswijzigingen (en helaas zijn het meestal prijsstijgingen), onlosmakelijk verbonden met de toestand in de wereld. Dit keer een bericht om prijsstijgingen te voorkomen.

De recente prijsstijgingen hebben een belangrijk neveneffect. Wij constateren een teruglopend gemiddeld ordervolume (in m3), waardoor de hoeveelheid goederen op een pallet gemiddeld daalt en het aandeel pakketzendingen (aanzienlijk) stijgt. Dit laatste heeft een vervelend gevolg: pakketzendingen worden – hoewel als geheel door ons bij de transporteur aangeleverd – vaak in delen bij u afgeleverd. Ook zien we bij pakketzendingen bovengemiddeld veel schades. Dit is een gevolg van het geautomatiseerde sorteerproces, dat door pakkettransporteurs wordt toegepast.

Wij zouden heel graag zien dat al onze zendingen via pallettransport hun weg naar u als klant zouden vinden. U krijgt uw goederen dan snel en in één keer geleverd. De pallets zijn vakkundig beladen, daar zorgt ons eigen logistiek team voor. Het aantal schades is minimaal en er raakt zelden een zending kwijt. Onze transporteurs wisselen ter plaatse de Europallet om.

Om deze kant op te bewegen, hebben we uw hulp nodig. De minimale orderwaarde stijgt per 1 juni 2022 naar €350 (dit was €250). Onder deze minimale orderwaarde berekenen we u noodgedwongen €15 orderkosten. Uiteraard afhankelijk van de ordersamenstelling kan met een dergelijke orderwaarde meestal een pallettransport worden gerealiseerd. Door het aantal orders (en daarmee transporten) te verminderen, houden we de kosten per transport onder controle. Daarnaast vermindert dit de druk op schaarse transportcapaciteit en is het goed voor het milieu.

Tot slot vragen we u om uw medewerking rondom het plaatsen van extra bestellingen. Regelmatig worden wij geconfronteerd met orders, die dezelfde dag of een aantal dagen later worden gevolgd door een kleine nabestelling. Wij kunnen orders, die eenmaal bij ons magazijn in behandeling zijn, niet meer combineren met andere bestellingen. Vermijd daarom deze nabestellingen. Wij kunnen niet anders, dan ook voor deze orders orderkosten in rekening brengen.

Wij rekenen op uw begrip voor deze maatregel. Het verder uitstellen ervan zou onherroepelijk leiden tot prijsstijgingen en die willen we – net als altijd – tot een minimum beperken.